17 Eylül 2010 Cuma

Facebook’ta yeni bir özellik!

Facebook’un yeni deneysel özelliği, kullanıcılara yaptığı arkadaş önerilerinde eskiye nazaran hedefi daha iyi tutturuyor.
Yeni bir arkadaşı onaylayan Facebook kullanıcıları, o kişinin bağlı olduğu ve ortak arkadaş olması muhtemel 4 öneriyle karşılaşıyor. Bu sayede arkadaş listesini genişletmek ve bağlantıları arttırmak kolaylaşıyor.
Sosyal ağ devi zaten arkadaş önerilerinde bulunuyordu. Ancak bu yeni deneysel özellik oldukça basit bir şekilde açıklanabilen bir prensibi, son derece başarılı bir şekilde uyguluyor. Eklenen arkadaşlar arasında ortak arkadaşlara bakarak bağlantı kuruyor. Yani Facebook sadece kullanıcıları değil, onların kimleri tanıdığını da biliyor, bilmese de zeki bir şekilde akıl yürütebiliyor.
Bu deneysel özellik henüz test aşamasında ve yaygın kullanımda değil. Facebook bu özelliği geliştirip tamamladıkça daha yaygın kullanıma sunacak. İşte bu yüzden bazı kullanıcılar bu özellikle karşılaştı, geri kalanlar ise biraz daha bekleyecek. Sosyal ağını genişletmek isteyenler: Facebook’un bu deneysel özelliğiyle tanıştınız mı? [Chip Online]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder